sailfish atleten

sailfish

sailfish atleten

Evert Scheltinga

Team4Talent

Evert Scheltinga (1987, Huissen) liep van kleins af aan bij loopgroep Huissen en deed af en toe mee aan een hardloopwedstrijdje. Toen in Huissen duursport vereniging GO! werd opgericht kwam Evert in aanraking met het fietsen en later ook met zwemmen. Ondertussen was hij ook nog eens begonnen met voetballen. Triatleet en trainer Menno Oudeman stimuleerde hem om een keer een triathlon te proberen, en zo combineerde hij het voetballen en hardlopen met af en toe een triathlonwedstrijd. ’Met de enthousiaste en gemotiveerde mensen die deel uitmaken van Team4Talent kunnen we elkaar naar een hoger niveau brengen. Samen ben je sterker en samen kom je verder dan alleen!’ Het doel van Evert voor 2016 is om zich te mengen in het geweld om op het podium te staan van 70.3 IRONMAN wedstrijden waaraan hij gaat deelnemen. Om dat te realiseren heeft hij in de winter veel geinvesteerd in het lopen.

Mark Oude Bennink

Team4Talent

Mark Oude Bennink(1987) begon op zijn achtste met zwemmen en ontwikkelde zich tot allround zwemmer die zich kon meten met de nationale subtop, met name op de schoolslag. Daarna kwam de sport op een lager pitje te staan en werd er meer tijd gestoken in zijn studie Planologie. Daarnaast zwom hij nog wel bij studentenzwemvereniging G.S.Z.V. De Golfbreker.Toch begon het weer te kriebelen en in 2008 werd hij lid van G.S.T.V. Tritanium, waar hij meer en serieuzer begon te trainen. ‘‘Triathlon leek me altijd al een fantastische sport. De afwisseling van drie sporten trok me erg aan en bovendien miste ik de competitie.’ Het eerste seizoen was er een van ervaring opdoen. Enkele podiumplaatsen bij regionale wedstrijden lieten zien dat hij aanleg had en motiveerden hem om meer en professioneler te gaan trainen. Hij behaalde zijn eerste nationale titel tijdens het NK Duathlon in Tilburg. Mark heeft zijn studie Planologie in het najaar van 2011 afgerond en heeft zich volledig op de sport gericht. Vanaf 2013 combineert hij dit met een fulltime baan. Dat gaat hem goed af: in 2015 werd hij nationaal kampioen op de lange afstand duathlon en werd 2e achter Bas Diederen bij de IRONMAN Maastricht. Dat smaakte naar meer en dit jaar gaat Mark er werk van maken om zich te kwalificeren voor Hawaii.

Youri Severin

Team4Talent

Youri Severin, geboren in 1983 en opgegroeid in Almere. Tijdens een sportdag op school ontdekte hij het zwemmen, fietsen en lopen en zo begon hij op 9-jarige leeftijd aan triathlon. Hij trainde met zijn vader en bij een atletiekvereniging. Werkend richting de toekomst vielen in 2008 de puzzelstukjes op zijn plek en werd hij 16e in Lorient op een Worldcup. Dit was zijn internationale doorbraak. Helaas maar van korte duur. Door blessureleed is Youri meerdere malen geopereerd. Maar hij weigert op te geven. Hij ziet de kans bij Team4Talent als een unieke mogelijkheid om weer op nationaal niveau bij de beste te horen en het team te kunnen versterken. In 2014 werd Youri Nederlands Kampioen op de Olympische Afstand. Youri kan zijn werk als verpleegkundige goed met zijn sport combineren. In 2016 richt Youri zich voor het eerst op de lange afstanden. Belangrijkste doel dit jaar is de Challenge (hele triatlon) in zijn geboorte- en woonplaats Almere.

Maya Kingma

Als oud-zwemster heb ik in de triathlon altijd al gelijk een kleine voorsprong, grote kans dat ik meezit in de kopgroep voor het fietsen. Nadat ik meerdere Nederlandse kampioenschappen in het wedstrijdzwemmen en openwaterzwemmen had gewonnen, werd ik door de triathlonbond gevraagd om me eens te wagen aan een nieuwe sport. Ik had dat jaar meegedaan aan de crossduathlon in Etten-Leur en werd daar Nederlands kampioen bij de junioren. Die nieuwe uitdaging genaamd triathlon zag ik wel zitten. Ik deed in dat jaar, 2010, mee aan twee triathlons. Daarna werd ik gedwongen stil te zitten vanwege een blessure aan mijn knieën. In 2011 kon ik weer zwemmen en genoot van het openwaterzwemmen, maar was blij toen ik in 2012 weer verder kon gaan mijn weg te verkennen in de triathlon. Na de kwalificatie dag in Sittard waar ik me kwalificeerde voor het Europees kampioenschap junioren, ging het allemaal heel snel. Een paar dagen later kreeg ik te horen dat ik nog mee kon naar een ETC cup in Quarteira, Portugal, om nog een triathlon te doen en op internationaal niveau. Dit was een geweldige ervaring en mijn eerste jaar ècht triathlon sloot ik af met een 12e plaats op het wereld kampioenschap junioren in Auckland. Na deze mooie ervaringen besloot ik in 2013 te gaan voor de triathlon. Ondanks een gevecht tegen mijn blessuregevoeligheid in het hardlopen heb ik mooie resultaten behaald. Ik ben in 2013 na het behalen van mijn vwo diploma naar het Nationaal Trainings Centrum (NTC) verhuisd. In dat jaar behaalde ik een 9e plaats op het WK junioren en mocht ik als één na laatste jaars juniore deelnemen aan het hoogste niveau triathlon: de WTS race in Hamburg. Ik kon hier het zwemonderdeel leiden en sprong als eerste op de fiets, een kippenvelmomentje. Dit is een ervaring die ik nooit meer vergeet en waar ik aan denk, als ik denk aan mijn doelen. In 2014 had ik wederom een mooi jaar met onder anderen een 4e plaats in de ETU Cup junioren in Holten. Een kwalificatie voor het WK, maar kampte daar nog met de genezing van een nierbekkenontsteking. Mentaal zwaar. Net zoals 2015, waarin ik een erg goede winter draaide, maar op trainingsstage mijn enkel verstuikte. Dit bleek, na te lange tijd, toch ook een gescheurde enkelband te zijn. Het grootste deel van het seizoen was ik revaliderende, maar kon het nog met een paar mooie wedstrijden afsluiten, zoals een 7e plaats in de ETC Cup Catania. In 2016 had ik een beter jaar, met mooie races bij de elite en ondanks een zeer karige loopvoorbereiding op het WK onder 23 in Cozumel toch een mooie 16e plaats. Eind dit jaar heb ik vol vertrouwen gekozen een nieuwe weg in te slaan, maar het zelfde doel: de Spelen in Tokyo 2020!